Cadeautjes, cadeautjes en nog meer cadeautjes

Normaal gesproken komen de kinderen hun cadeautjes bij Sinterklaas in het Gemeenschapshuis ophalen, maar dit jaar was natuurlijk alles anders en kregen ze een hele mooie, goed gevulde pietenzak thuisbezorgd. Geheel coronaproof en alleen gebracht door Piet, want Sinterklaas moest dit jaar van thuis uit werken.
Deze zak was gevuld met een cadeautje voor elk kind van een gezin, iets lekkers en een extra cadeautje van een sponsor.
De comitéleden van afdeling inkoop zijn heel zorgvuldig te werk gegaan. Dit jaar hebben alle papa’s en mama’s de kinderen kunnen inschrijven. Daardoor konden we zeer gericht een cadeau bestellen bij Sinterklaas.
Toen we alle aanmeldingen hadden ontvangen, zijn we gaan inventariseren hoeveel cadeaus we per leeftijdscategorie moesten bestellen bij Sinterklaas.
Zelfs de kinderen van 0 en 12 jaar kregen dit jaar een cadeautje van Sint en Piet.

Toen we alle aanmeldingen hadden ontvangen, zijn we gaan inventariseren hoeveel cadeaus we per leeftijdscategorie moesten bestellen bij Sinterklaas. Het bestellen, inpakken hiervan, en het verpakken in de desbetreffende zakken was een zeer tijdrovende klus. Het kostte avonden werk om alles goed georganiseerd te krijgen. Dit jaar kwam daar ook nog bij dat de cadeaus op adres gesorteerd moesten worden, en dat de bezorgers hiervan niet teveel werk zouden hebben tijdens het rondbrengen.

We hebben 125 adressen in Nieuwstadt, en wel bijna 250 cadeautjes kunnen laten bezorgen dit jaar.

Dat voorwerk heeft zich dan ook geloond, zodat Piet een klein praatje kon maken met de kinderen aan de deur. Een lach op het gezicht van een kind te kunnen toveren, daar doen wij het voor!

Ook verzorgen wij het Sinterklaas-programma op school en de cadeaus voor de kinderen. De juffen hebben vooraf samen met de kinderen hun klassencadeau-verlanglijstjes ingeleverd. Wij zijn vervolgens op zoek gegaan naar deze cadeaus. Uiteraard werden aan alle wensen voldaan, en werden deze netjes afgeleverd in de sporthal in grote zakken.

De peuterspeelzaal en kinderdagverblijf van MIK en de klassen 1 t/m 4 krijgen elk jaar klassencadeaus. De kinderen van de bovenbouw krijgen in plaats van klassencadeaus, een klein bedrag om hun surprise-ochtend tot een succes te maken. Daarnaast hebben wij ook gezorgd voor een versnapering voor alle kinderen van KC de Eik. Het was weer heel fijn om dit allemaal te organiseren voor de kinderen. Juist dit jaar was het extra belangrijk om het onderste uit de kan te halen en te kijken naar wat wél mocht. We kijken uit naar volgend jaar!