Intocht KC De Eik

Op 2 december hebben Sinterklaas en zijn pieten KC de Eik bezocht. De avond van te voren werd er in de sporthal een heuse slaapkamer voor Sint ingericht en versierd met de werkjes van de kinderen. Sint en 2 pieten hebben er heerlijk geslapen en ze werden tot hun verrassing gewekt door de kleuters. Wat spannend was dat!

Stel je voor: 60 kleuters muisstil…, maar nadat de eerste de stoute schoenen aantrok om een Piet wakker te maken, kwamen ze los en werd er veel gelachen! 

Alle kinderen van groep 1 t/m 4 hadden een dansje voorbereid met hun juf. Om de beurt mochten zij Sinterklaas verblijden met hun voordracht. Ze dansten en zongen de sterren van de hemel! Sinterklaas vond het geweldig en keek zijn ogen uit. Hij swingde zelfs een beetje mee op al deze moderne Sinterklaasliedjes. Hij zei: “Wow wat kunnen jullie dat goed, zeg. Zijn jullie niet moe van al dat dansen? Ik word er alleen al moe van als ik er naar kijk!”

Vervolgens maakten ze kennis met Hoopy de mol. In het begin was hij wat verlegen, maar voelde zich al snel op zijn gemak bij de kinderen. Hoopy wilde dolgraag een Piet worden. Strooipiet en Inpakpiet bleek niet zo geschikt, vonden zowel Sinterklaas als de kinderen. Hoopy wilde het liefst Danspiet zijn. Hier moest natuurlijk voor geoefend worden en samen met de kinderen werd er flink gedanst tijdens de pietendisco. Hoopy, de pieten, de juffen en de kinderen dansten en sprongen; wat deed iedereen zijn best! Sinterklaas genoot hier enorm van.

Zelfs de juffen deden een spontaan dansje voor Sinterklaas, het was een dolle boel.

Hoopy de Mol werd gekroond tot Danspiet, met een echte grote Pietenmuts. Wat was hij blij!

De kinderen met hun juffen werden beloond met klassencadeaus. 

Nadat er zingend afscheid was genomen van Sinterklaas, ging iedereen weer met een glimlach en voldaan naar de klas.

Het was een gezellige ochtend en we hopen volgend jaar opnieuw in samenwerking met KC de Eik er een fijn feest van te maken!